Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 1,5 szklanki
kasza manna 3 łyżki
banan 3 szt
cukier kryształ 1 łyżka
sól 1 szczypta
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mus bananowy

Wymieszaną z zimnym mlekiem kaszę mannę postawić na średnim ogniu, dodać szczyptę soli i cukier, zagotować, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje, gotować nadal, mieszając od czasu do czasu, do miękkości. Odstawić do wychłodzenia.

Banany rozdrobnić blenderem na jednolitą masę z dodatkiem soku z cytryny.

Chłodną kaszkę ubić mikserem, gdy się spulchni, dodawać po łyżce banany i nadal ubijać, aż powstanie puszysty mus. Rozłożyć do pucharków. Ozdobić kawałkami bananów i listkiem melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 06.03.2014 20:36
Smakoszom kaszy manny posmakuje na pewno :)
agnieszka214 06.03.2014 10:18
lubie musy sa pycha
Koper 05.03.2014 22:57
Jakie fajne bananowe gwiazdki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak