Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MURZYNEK Z RABARBAREM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 20 dag
cukier 30 dag
jaja 5 szt.
oliwa 3 łyżki
kakao 3 łyżki
woda 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt.
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: MURZYNEK Z RABARBAREM

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Margarynę, oliwę, cukier, kakao i wodę podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Masę przestudzić, a następnie połączyć z żółtkami, mąką z proszkiem, sodą i cukrem waniliowym. Składniki dokładnie wymieszać i dodać sztywno ubitą pianę z białek.
Krok 1 - MURZYNEK Z RABARBAREM foto
2
Ciasto wlać do formy, ułożyć pokrojony rabarbar i piec w temperaturze 160°C przez 35 minut.
Krok 2 - MURZYNEK Z RABARBAREM foto
3
Zamiast rabarbaru możemy dodać inne owoce sezonowe.
Krok 3 - MURZYNEK Z RABARBAREM foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 19.05.2013 19:07
Lubię połączenie słodkiego murzynka z owocami.Piekłam już z wiśniami,śliwkami i truskawkami.A następnym razem będzie z rabarbarem.
jerzy3 18.05.2013 23:34
fajne połączenie
msmors 18.05.2013 22:29
ciekawe ciasto
kokoszka
kokoszka 18.05.2013 22:10
pyszności dla mnie
Magda24 18.05.2013 21:49
musi smakować super dobrze
Janina 18.05.2013 20:48
Takiego nie robiłam ;)
gosia56 18.05.2013 20:40
jeszcze nigdy tak nie robiłam;)
aisoglam 18.05.2013 20:03
Ciekawe połączenie rabarbaru z murzynkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak