Murzynek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • mąka

    1 i 1/2 szklanki
  • cukier

    1 i 1/2 szklanki
  • kakao

    4 łyżki
  • woda

    4 łyżki
  • jajka

    4 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę , cukier , wodę i kakao
gotować na małym ogniu 5 minut ,
cały czas mieszając. Odlać
1/2 szklanki. Do przygotowanej
przestudzonej masy dodać mąkę ,
proszek do pieczenia i jajka ,
a następnie dokładnie utrzeć
ciasto.
Wlać do natłuszczonej i posypaną
bułką tartą keksówki , piec
45 minut w temperaturze 180 stopni.
Gorące ciasto polać pozostałą polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat