Mufinki waniliowo czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    10 dag
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • oliwa

    3 łyżki
  • masło topione

    30 g
  • aromat waniliowy

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać suche składniki, czyli mąkę, cukier proszek i sól. W drugiej mokre: mleko, jajka, oliwę, stopione wystudzone masło, aromat waniliowy. Suche składniki połączyć z płynnymi, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do papilotków nakładać na zmianę białe i ciemne ciasto. Papilotki ułożyć w formie mufinkowej. Piec około 25 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu można oblać polewą i ozdobić według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 28.09.2016 18:23
Wyglądają bardzo smakowicie:)
Katarzyna59 09.11.2013 07:43
wspaniale wyglądają
IlonaAlbertos 28.10.2013 19:40
Pychotki prawdziwe.
olkaaa 13.04.2013 23:09
wyglądają kusząco
Anna152 29.11.2012 20:44
pieknie wygladaja
Kas2 13.09.2012 21:59
są fantastyczne!
BernadettaP 12.02.2012 19:50
Wspaniałe to za mało powiedziane. Te muffinki są boskie !!!
Iwona51 10.01.2012 10:16
smaczne
Gosia40 22.07.2011 11:36
Pyszniutkie!
ewasylwia 22.07.2011 11:21
apetycznie wyglądaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat