Mufinki orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    8 dag
  • cukier

    8 dag
  • jajko

    2
  • mąka

    15 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłko

    1
  • mleko

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    2 drobno posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać jajko, mąkę, orzechy i proszek do pieczenia oraz mleko. Obrane ze skórki jabłko pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać razem z ciastem. Piec ok. 25 minut w temp. 200 stopni. Ciasteczka można przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rybka 14.04.2012 13:22
Dziś robie muffinki:)
Marzena40 20.01.2011 14:34
pycha
Krzysztof42 05.12.2010 14:30
byle słodko było
Dorota71 16.09.2010 13:39
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat