Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z pieczarkami, cebulą i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
kefir 2/3 szk
mąka 1 i 1/2 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 5 łyżek
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
ser żółty 10 dag
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z pieczarkami, cebulą i serem

Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić na drobną kostkę. Cebulę i pieczarki podsmażyć razem na oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, odrobiną soli i pieprzu. Dodać jajko, olej i kefir i całość zmiksować. Na koniec dodać farsz pieczarkowy oraz ser (zostawić 2 łyżki do posypania muffin) i całość wymieszać łyżką.
Foremki na muffiny napełnić do 3/4 wysokości.
Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem pieczenia posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.02.2016 19:29
świetne babeczki
w mojej kuchni 04.02.2016 19:06
dobre wytrawne do barszczu
halina17 04.02.2016 15:02
pyszności : )
Janina 04.02.2016 14:58
Świetny pomysł;))
Motorek 04.02.2016 14:58
ekstra babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak