Muffiny z orzechami i czekoladą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    80 gramów
  • jajko

    2 sztuki
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki połączyć zaczynając od sypkich (mąkę przesiać przez sito), następnie dodać wszystkie mokre składniki. Wymieszać wszystko łyżką, dodać poszatkowane orzechy i czekoladę pokrojoną w kostkę.

Nakładać do foremek do 2/3 wysokości, wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C. Piec ok. 25 minut i sprawdzić patyczkiem.

Po upieczeniu wyjąć z foremek i polać swoją ulubioną polewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 06.11.2016 15:41
Pyszności!
ttrytka 09.02.2016 10:44
bardzo ładnie wygląda
Bernadeta1 07.02.2016 21:16
super słodkości do kawusi
joannaa24 07.02.2016 19:10
Pyszne muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat