Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z marchewką i orzechami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szk
cukier 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 3 szt
olej 3/4 szk
marchewka 2 szt
orzechy włoskie siekane 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z marchewką i orzechami

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, następnie dodać jajka i olej. Całość zmiksować. Dodać marchewkę oraz orzechy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.01.2016 20:12
zapowiadają się pysznie
kd045 09.01.2016 20:24
mmmm pyszne ;)
MałaMi89 09.01.2016 20:02
Muszą być pyszne, bo to udane połączenie :)
Grazyna0211 09.01.2016 19:53
pyszne robię takie podobne ciasto tylko w postaci babki
kuchcik89 09.01.2016 19:34
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak