Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z kawą i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 140 g
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
kakao naturalne 1 łyżka
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 240 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 225 ml
cukier 110 g
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z kawą i serem

1. Serek, kawę, kakao i cukier puder ucieramy na gładką masę.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Ubijamy jajka.
3. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre (oprócz serowej masy).
4. Gdy piekarnik będzie rozgrzany szybko i energicznie mieszamy składniki suche i mokre. Foremki do babeczek napełniamy do połowy wysokości, na to kładziemy po jednej łyżce serowej masy i przykrywamy pozostałym ciastem.
5. Pieczemy przez 20 - 22 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 04.01.2013 00:10
ciekawe, jak smakują z ricottą;)
fictor123 27.09.2012 16:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak