Muffiny z jabłkami i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szk
  • cukier

    3/4 szk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szk
  • olej

    0,5 szk
  • jabłka

    2 szt
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę, czekoladę posiekać na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do składników suchych dodać jajka, mleko i olej. Całość zmiksować. Na koniec dodać jabłka i czekoladę, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do foremek do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 29.01.2016 15:03
pyszny pomysł
ttrytka 15.01.2016 20:51
z jabłkami pychotka
Bernadeta1 03.01.2016 19:34
pychotka taki deserek
jagoda5913 03.01.2016 17:35
super do kawy
Mama niejadka 03.01.2016 17:32
Pyszne muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat