Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
2,5 szkl -
cukier
3/4 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
jajko
1 szt -
mleko
1/2 szkl -
śmietana 18 proc
3 łyżki -
margaryna
70 g -
czekolada gorzka
1/2 szt -
truskawki
-
cukier puder
Przepis i sposób przygotowania Muffiny z czekoladą i truskawkami
W osobnym naczyniu wymieszać mleko,śmietanę ,jajko i dodać rozpuszczone ostudezone masło lub margarynę.
Następnie przelać do mąki ,dodac pokruszoną czekoladę i wymieszć łyżką.
Ciasto wykładać do foremek do 3/4 wysokości .Na wierzch ułozyć na każdej truskawke.Piec w temp 200st ok 15-20 min
.Po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem
Ja do tych babeczek dodałam czekoladę nadziewaną truskawkową![]()
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)