Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z cukinią i bananami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 230 g
cukier trzcinowy 70 g
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
mleko 200 ml
jajko 1 sztuka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
cukinia 230 g
banan 1 rozgnieciony
siemię lniane 50 (mielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z cukinią i bananami

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinię lekko odciskamy. Do banana dodajemy ekstrakt waniliowy i całość dokładnie mieszamy.
2. W jednej misce mieszamy składniki suche , w drugiej składniki mokre.
3. Gdy piekarnik będzie rozgrzany, szybko i energicznie łączmy składniki suche z mokrymi i napełniamy ciastem foremki do muffinów.
4. Muffiny pieczemy przez 23 minuty. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, zakrywamy folią aluminiową i odstawiamy na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.11.2012 12:33
Smakowite te muffinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak