Muffiny z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • kakao

    1 łyżka
  • cukinia

    200 g
  • jajka

    2 szt
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • olej

    80 ml
  • cukier

    100 g
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukinię myjemy i ścieramy na wiórki.
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, sodę, cynamon i kakao.
W drugim naczyniu rozmącamy jajka z cukrem, olejem i jogurtem.
Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy tylko tyle, aby się połączyły. Na koniec dodajemy cukinię razem z sokiem.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180*C .
Papilotki wkładamy do zagłębień blachy na muffinki.
Wkładamy ciasto do 2/3 wysokości, pieczemy ok. 20 minut.
Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdalenaIC 28.06.2017 17:35
Pyszne muffinki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat