Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny truskawkowe z kremem czekoladowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok truskawkowy 1 szklanka
olej rzepakowy 1/2 szklanki
krem czekoladowy 3 łyżki

Lukier

cukier puder 4 łyżki
sok truskawkowy 1 łyżka

Porada

Jako nadzienie użyłam czekoladowego kremu z kaszy jaglanej.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny truskawkowe z kremem czekoladowym

Mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia mieszamy w misce. Jajko, sok truskawkowy i olej mieszamy w drugiej misce, a następnie wlewamy do suchych składników. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.
Formę na muffiny wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy porcję ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu studzimy.
Krem przekładamy do szprycy i nadziewamy nim każdą muffinkę.
Składniki lukru mieszamy i smarujemy wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 30.10.2014 19:13
Świetne babeczki, poproszę jedną;)
Katarzyna59 30.10.2014 18:53
rewelacyjne
nogawkuchni 30.10.2014 18:26
Świetne babeczki,wyglądają apetycznie,oj zjadłoby się taką pyszną muffinkę.
cukiereczek 30.10.2014 18:07
prosty i szyb ki przepis na słodkie ciasteczka
olyabuziaczek 30.10.2014 17:11
wygladaja pieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak