Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny smietankowe ze skórką kandyzowaną pomarańczową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 500 gram
cukier 150 gram
jaja 3 szt
olej rzepakowy 150 mil
śmietana 12% 200 gram
olejek śmietankowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny smietankowe ze skórką kandyzowaną pomarańczową

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy suche składniki wsypujemy do miski, dodajemy do nich składniki mokre .
Krok 1 - Muffiny smietankowe ze skórką kandyzowaną pomarańczową foto
2
Mieszamy i wlewamy do papilotek tak do połowy. Na ciasto posypujemy skórką pomarańczową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach 25 minut.
Krok 2 - Muffiny smietankowe ze skórką kandyzowaną pomarańczową foto
3
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Krok 3 - Muffiny smietankowe ze skórką kandyzowaną pomarańczową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.08.2013 21:29
pyszne mufinki
Katarzyna/kate1980 21.07.2013 19:20
świetnie wyglądają
wyattearp 14.07.2013 15:06
smacznie wyglądają !!
gosia561 14.07.2013 13:16
super ciacha
2milutka 14.07.2013 13:12
smaczne są na pewno:)
iwi 14.07.2013 12:07
bombastyczne ;)
Patriszja
Patriszja 14.07.2013 11:37
bardzo lubie takie ciastka
Agata3 14.07.2013 11:33
pewnie są pyszne;)
stokrotka 14.07.2013 11:31
ale świetny wypiek!
Agata/MANTIS-KITCHEN 14.07.2013 11:12
Bosko wyglądają takie smakowitości robisz .
IwonaDD 14.07.2013 11:07
piękne !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak