Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny pomarańczowo-cytrynowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 300 g
skórka z cytryny 1 łyżka
skórka z pomarańczy 1 łyża
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
masło roztopione 125 g
maślanka 250 ml
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny pomarańczowo-cytrynowe

Do jednej miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać cukier, sól, skórkę z cytryny i pomarańczy (starte na tarce na małych oczkach).
W drugiej misce wymieszać jajka z maślanką, roztopionym i ostudzonym masłem oraz olejkiem.
Wlać do miski z sypkimi składnikami i mieszać delikatnie łyżką tylko do połączenia się składników.
Ciasto wykładam do papilotek w formie na muffiny. Piekę przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:05
Na pewno dobre.
aneta2208 07.03.2013 16:09
pysznie wyglądają
paulina2157 06.03.2013 11:11
zdjęcie dodam wieczorem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak