Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny miętowe z czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 100 g
mąka 2 i 1/2 szk
cukier 2/3 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szk
jogurt naturalny 3 łyżeczki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
mięta liście 1/2 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny miętowe z czekoladą

Mleko przelać do niewielkiego garnka, dodać masło i liście mięty i podgrzewać do momentu aż masło rozpuści się. Masę ostudzić i rozdrobnić blenderem. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. W drugiej misce wymieszać jajka z jogurtem i masą miętową. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować. Dodać czekoladę i delikatnie wymieszać.
Foremki do muffin napełnić do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Udekorować roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.02.2016 19:26
Muszą być pyszne.
joannaa24 09.02.2016 17:53
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak