Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny marchewkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na babeczki

cukier 130 g
jajko 3
olej słonecznikowy 175 ml
orzechy włoskie 55 g
mąka pszenna 280 g
sól szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
banan 2 dojrzałe
marchew 1 duża

Lukier

cukier puder 10 łyżek
gorąca woda 4 łyżki
olejek wanilinowy 2-3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny marchewkowe

Orzechy posiekać, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, banany rozgnieść widelcem. Wymieszać wszystkie składniki w misce. Ciasto przełożyć do 12-stu papilotek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Zrobić lukier: cukier puder przesiać, dodać wodę i aromat. Wymieszać łyżką drewnianą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 16.03.2016 17:17
smaczny pomysł na wykorzystanie marchewki
aniagdz 16.03.2016 11:54
ciekawy pomysł :)
Krystyna32 16.03.2016 08:09
pyszności, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak