Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny buraczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 140 g
mąka pszenna pełnoziarnista 120 g
buraki czerwone 2
cukier 120 g
kakao 1,5 łyżeczki
jajko 2
olej 80 ml
kefir 80 ml
Soda oczyszczona Prymat 3/4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny buraczane

Buraczki gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem na gładkie puree. Łączymy ze sobą suche składniki. Dodajemy zmiksowane buraczki i pozostałe składniki. Mieszamy całość dokładnie drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do 12-stu foremek ma muffiny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec babeczki przez 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak