Przepis i sposób przygotowania na: Muffin'kowe ciasto
Kroki postępowania
Palcami rozcieramy margarynę z mąką, cynamonem i cukrem aż powstanie kruszonka (grudki ciasta).
mąka tortowa | 600 g |
cukier | 250 g |
sól | 1 szczypta |
jajko | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mleko 2% | 1 szklanka |
olej | 80 ml |
śmietana gęsta | 200 ml |
owoce | 500 g |
margaryna | 150 g |
mąka | ok. 2 szklanki |
cukier | 0,5 szklanki |
cynamon Prymat | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 0,4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: