Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki ze szpinakiem, pestkami dyni i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 5 łyżek
jajko 1 sztuka
mleko 3/4 szklanki
olej 1/3 szklanki
szpinak 80 g
woda 2 łyżki
pestki dyni 3 łyżki
żurawina suszona 30 g
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki ze szpinakiem, pestkami dyni i żurawiną

Szpinak z dwiema łyżkami wody rozdrabniamy w malakserze.

Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę mieszamy w misce, dodajemy rozdrobniony szpinak, jajko, mleko i olej. Mieszamy do połączenia składników.

Masą wypełniamy papilotki umieszczone w formie na muffinki.

Pieczemy 25 minut w 180°C. Wystudzone oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.11.2016 10:58
jakie dobre babeczki
Madzai 23.11.2016 09:48
Ciekawy pomysł
bietka 23.11.2016 09:21
bardzo fajny przepis :)
Malinka 23.11.2016 09:08
Bardzo lubię muffinki na słono ;)
Krystyna32 23.11.2016 08:17
bardzo smaczne
mirosława4 23.11.2016 08:02
apetycznie się prezentują
Edith85 23.11.2016 07:32
Na pewno pyszne
Franciszek 23.11.2016 00:35
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak