Muffinki z orzechami i kokosem - na zsiadłym mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • zsiadłe mleko

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • jajko

    3 szt
  • olej

    1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe

  • lukier

  • orzechy arachidowe

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce mieszamy ze sobą jajka, olej i zsiadłe mleko. W innej misce mieszamy zaś mąkę,cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Dodajemy do mieszaniny orzechy.
Ciasto wlewamy do foremek na muffiny lub papilotek - tak do 2/3 wysokości.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut. ostudzone muffinki pokrywamy lukrem i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 25.10.2012 23:33
pycha
iziona 25.10.2012 21:49
Ale cudny koszyczek :)
Wiesława1 25.10.2012 20:13
pyszne
czekoladka_m 25.10.2012 19:43
Pięknie podane!!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat