Muffinki z musli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    15 dag
  • mąki żytniej

    8 dag
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • szczypta soli

  • jajka

    2 szt
  • mleko

    250 ml
  • stopionej margaryny

    12 dag
  • musli ( ja użyłam mieszankę musli tropikalne)

    13 dag
  • cukru trzcinowego

    12 dag
  • cukru waniliowego

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiane mąki połączyć z proszkiem do pieczenia,solą ,musli,cukrem
trzcinowym i cukrem waniliowym. Jajka ubić mikserem z mlekiem,dodać w
dwóch porcjach mąkę.Wlać margarynę, mieszać chwilę aby połączyć
składniki.
Formę na 12 mufinek posmarować tłuszczem. Powstałe ciasto wlać w
każdy dołek do 3/4 głębokości, Piec w w nagrzanym piekarniku,przez
20-25 minut w temp.200stopni. Pozostawić mufinki w formie przez 10
minut,po czym wyjąć je.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 22.01.2017 18:04
prosto i smacznie
Ela15 27.11.2016 18:22
fajne muffinki
Bernadeta1 28.09.2016 15:54
Na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat