Muffinki z jeżynami

Muffinki z jeżynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Pyszne i delikatne babeczki z jeżynami. Prawdziwy smak lata. Idealne na słodką przekąskę w ciągu dnia, gdy dopadnie nas głód.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Muffinki

  • jajka

    2 sztuki
  • olej

    60 mililitrów
  • śmietana 30%

    200 mililitrów
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • mąka

    220 gramów
  • cukier

    0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jeżyny

    1 szklanka
  • cukier puder do posypania

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać jajka z olejem, sokiem z cytryny i śmietaną.

W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.

Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć jeżyny.

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat