Muffinki piernikowe z kawą zbożową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • jajko

    2
  • mąka tortowa

    200 g
  • mąka krupczatka

    100 g
  • mąka kukurydziana

    100 g
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    2 łyżki
  • olej z pestek winogron

    100 ml
  • mleko

    150 ml
  • jogurt grecki

    100 ml
  • proszek do pieczenia

    1 op.
  • kawa zbożowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suche składniki wymieszać w sporej misce.
Wszystkie mokre składniki roztrzepać w osobnym naczyniu i wlać do suchych - wymieszać łyżką do momentu połączenia składników.
Przygotowaną formę silikonową na muffinki wypełnić ciastem najwyżej do połowy.
Upiec w piekarniku rozgrzanym do 170*C przez 10-15 minut, w zależności od wielkości muffinek.

Gorące wyjąć na kratkę i wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 01.02.2013 13:41
U nas zniknęły w ciągu jednego dnia, chociaż było ich sporo :)
MAR3STA 22.12.2012 15:52
bardzo apetyczne
meg1984 21.12.2012 21:49
Mniam mniam:)
Monika111 21.12.2012 21:41
Chyba takie zrobie :)
Silver Teaspoon 21.12.2012 21:20
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat