Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki na soku przecierowym ze skórką pomarańczową.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 150 g
jajko 2 sztuki
SOK PRZECIEROWY 1 szklanka
skórka z pomarańczy 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki na soku przecierowym ze skórką pomarańczową.

Kroki postępowania

1
W garnuszku rozpuścić margarynę.Do rozpuszczonej i przestudzonej margaryny dolać sok przecierowy i wbić jajka.Wszystkie składniki razem wymieszać.W osobnej misce zmieszać składniki"suche"-mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
Krok 1 - Muffinki na soku przecierowym ze skórką pomarańczową. foto
2
Do "suchych" produktów przelać składniki "mokre".Zawartość miski wymieszać łyżką.Nakładać surowe jeszcze ciasto do umieszczonych w blaszce na muffinki papierowych foremek, papilotek.Nie nakładać do pełna,bo muffiny nieco urosną.
Krok 2 - Muffinki na soku przecierowym ze skórką pomarańczową. foto
3
Piec muffiny przez 20-25 minut(do"suchego patyczka")w temperaturze 195 stopni.
Muffinki są bardzo mięciutkie i wilgotne,co stanowi w nich jak najbardziej plus.Mają przyjemny pomarańczowy kolor i także owy pomarańczowy smak jest w nich przeważający.Szybko się je przygotowuje,to takie nieduże,a odpowiednio słodkie,kształtne i przyjemne wypieki.
Krok 3 - Muffinki na soku przecierowym ze skórką pomarańczową. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.12.2013 13:15
ciekawy pomysł! :)
EwelinkA_93 17.12.2013 09:52
mniam moje smaki :-)
kasiaw 17.12.2013 09:23
może kiedyś spróbuję z tego przepisu
iwi 17.12.2013 09:13
Swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak