Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki marchewkowo-migdałowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl.
cukier brązowy 1 szkl.
jajko 4 szt
cukier migdałowy 1 op
olej 1 i 1/4 szkl.
proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki
zmielone migdały 1/2 szkl.
marchew surowa 3 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki marchewkowo-migdałowe

Kroki postępowania

1
Jajka ucieramy za pomocą miksera z brązowym cukrem i cukrem migdałowym na puch. Dodajemy stopniowo mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem,szczyptę soli oraz olej. Miksujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy startą marchewkę,mieszamy już za pomocą łopatki.
Krok 1 - Muffinki marchewkowo-migdałowe foto
2
Papilotki do muffinek umieszczamy w specjalnych formach do wypieku babeczek ,napełniamy je do 3/4 wysokości,wstawiamy do piekarnika.
Krok 2 - Muffinki marchewkowo-migdałowe foto
3
Pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Muffinki marchewkowo-migdałowe foto
4
Każdą muffinkę smarujemy lukrem w kolorze pomarańczowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
Krok 4 - Muffinki marchewkowo-migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 13.10.2013 16:18
pyszne muffinki
Marta11 13.10.2013 16:12
swietne mufiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak