Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki krówkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Idealne dla wielbicieli krówek. 

Składniki:

Składniki:

polewa toffi 1 opakowanie
cukierki krówki 10 sztuk
mąka tortowa 1.5 szklanki
mąka ziemniaczana 0.5 szklanki
cukier puder 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki krówkowe

Mąkę ziemniaczaną, mąkę tortową, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao wsypujemy do miski. 5 sztuk krówek kroimy i dajemy do miski. Jajko, mleko i olej roztrzepujemy i wlewamy do miski. Mieszamy. Ciasto przelewamy do formy na muffinek wcześniej wyłożonej papilotkami. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. Muffinki studzimy. Polewę krówkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przygotowaną polewą smarujemy muffinki. Pozostałe krówki kroimy. Dekorujemy kawałkami muffinki. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak