Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 -
mleko
225 ml -
zapach
-
masło
50 g -
mąka
300 g -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cukier
150 g -
kakao
1 łyżka -
gruszki
Przepis i sposób przygotowania Muffinki kakao z gruszką
W drugim naczyniu - jajko roztrzepać z mlekiem, dodać zapach śmietankowy lub waniliowy lub wg uznania.
Masło rozpuścić i wystudzić. Gruszki pokroić w kosteczkę.
Połączyć ze sobą zawartość obydwu misek (mokre do suchego). Wymieszać. Dodać roztopione masło. Zmiksować.
Odjąć trochę ciasta i dodać do niego kakao, wymieszać.
Do formy muffinkowej włożyć papilotki, nakładać łyżkę ciasta białego i łyżkę ciasta z kakao; na wierzch ułożyć gruszki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 20 minut.
Komentarze (6)