Muffinki kakao z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • mleko

    225 ml
  • zapach

  • masło

    50 g
  • mąka

    300 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    150 g
  • kakao

    1 łyżka
  • gruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednym naczyniu zmieszać - mąkę, proszek do pieczenia (przesiać przez sitko) i dodać cukier.
W drugim naczyniu - jajko roztrzepać z mlekiem, dodać zapach śmietankowy lub waniliowy lub wg uznania.

Masło rozpuścić i wystudzić. Gruszki pokroić w kosteczkę.

Połączyć ze sobą zawartość obydwu misek (mokre do suchego). Wymieszać. Dodać roztopione masło. Zmiksować.
Odjąć trochę ciasta i dodać do niego kakao, wymieszać.

Do formy muffinkowej włożyć papilotki, nakładać łyżkę ciasta białego i łyżkę ciasta z kakao; na wierzch ułożyć gruszki.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 09.10.2013 12:30
pyszne muffinki
Marta1986 09.10.2013 11:29
pyszne słodkości
Magula 09.10.2013 11:20
mnaim apetyczne babeczki
everay 09.10.2013 11:07
kolorowe fajne:)
Cranberry 09.10.2013 10:48
fajne zrobię też :)
Kolorowa 09.10.2013 10:28
zjadłabym je na śniadanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat