Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jogurtowe z nadzieniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
jogurt naturalny 100 gram
masło 100 gram
jajko 2 sztuki
orzechy włoskie 50 gram
żurawina suszona 50 gram
banan 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
cukier 80 gram
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowe z nadzieniem


Banana i gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić, orzechy posiekać.
Jogurt, jajka, cukry i masło zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać do połączenia i dodać rozdrobnione orzechy i owoce. Wymieszać jeszcze raz.
Do formy na muffinki włożyć papilotki i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 15.05.2015 12:39
pychota :)
Franciszek 15.05.2015 10:12
Pycha deser
Futka 15.05.2015 08:36
Cudne, puszyste i smakowite babeczki :)
Motorek 15.05.2015 08:04
pyszne muffinki
Margo1 15.05.2015 07:54
Takie właśnie lubię
gusia1000 15.05.2015 02:07
Dobra slodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak