Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jogurtowe z jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 170 g
mąka pełnoziarnista 70 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 120 g miękkie
cukier 0,5 szklanki
jogurt naturalny 200 g
skórka z pomarańczy lub limonki 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
jagody 200 g
sok z limonki 1 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jogurtowe z jagodami

Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia.

Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo roztrzepane jajko, jogurt oraz sok i skórkę z limonki. Do masy dodać mąki zamieszać łyżką tylko do połączenia składników.

3/4 jagód posypać mąką ziemniaczaną, dodać do masy, wymieszać.

Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto, na górę poukładać resztę jagód.

Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 29.03.2014 09:42
ekstra deser i pięknie się prezentują te pieguski
andrzej10 27.09.2012 20:50
dobre
andrzej10 24.09.2012 07:57
ciekawe
Andysz 10.09.2012 08:45
same pysznoiści;)
Cukiereczek13 10.09.2012 00:18
moje ulubione babeczki :)
Brenia 09.09.2012 23:37
najlepsze, pyycha!
ziutula
ziutula 09.09.2012 22:29
lubię bardzo do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak