Muffinki bananowo-truflowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier brązowy

    3/4 szklanki
  • szczypta soli

  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • cukier waniliowy

    łyżeczka
  • masło

    100 g
  • kefir

    3/4 szklanki
  • jajka

    2 szt
  • sok bananowy

    1/2 szklanki
  • cukierki czekoladowe trufle

    10-12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, pokrojone w kosteczkę trufle, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

Kefir miksujemy z jednym bananem, dodajemy jajka, sok bananowy i rozpuszczone a następnie ostudzone masło oraz posiekanego banana i mieszamy dokładnie w drugiej miseczce.

Łączymy suche składniki z mokrymi i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 11.10.2011 08:57
zastanawiałam się skąd te trufle, a to cukierki :) fajny pomysł, podoba mi sie :)
agnieszka189 18.07.2011 11:32
Podałam przepis na 12 sztuk
Agnieszka_B 06.04.2011 16:45
Mała porcja przyjemności:)
ewasylwia 05.04.2011 17:45
zjadłabym choć jedną
Babciagramolka 05.04.2011 17:30
Lubię wszelkie mufinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat