Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki (babeczki) z białą czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
budyń waniliowy 2 łyżeczki
kakao lub karob (u mnie karob) 2 łyżki
biała czekolada bez cukru 75 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2% jedna szklanka
jajko 1 M
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki (babeczki) z białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Do większej miski wsypujemy sypkie składniki – mąkę, karob, proszek do pieczenia, cukier i budyń. Mieszamy łyżką.
Krok 1 - Muffinki (babeczki) z białą czekoladą foto
2
W drugiej mieszamy składniki mokre – mleko, olej i jajko.
Krok 2 - Muffinki (babeczki) z białą czekoladą foto
3
Łączymy składniki obu misek, mieszamy.
Krok 3 - Muffinki (babeczki) z białą czekoladą foto
4
Na koniec dodajemy wcześniej posiekaną białą czekoladę. Krótko mieszamy.
Krok 4 - Muffinki (babeczki) z białą czekoladą foto
5
Masę przekładamy do papilotek na muffinki (ja wykładam nimi formę na muffinki). Babeczki wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut do tzw. suchego patyczka.
Krok 5 - Muffinki (babeczki) z białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 09.02.2017 11:29
Dziękuję :D
Ada-Gaba 07.02.2017 10:46
ładna prezentacja
Ania321 06.02.2017 01:28
chętnie zjadłabym jedną lub dwie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak