Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożona czekolada

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleczna czekolada 50 g
mleko 250 ml
kremówka 50 ml
woda 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożona czekolada

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamiemy, zalewamy wodą i podgrzewamy w rondelku. Następnie dolewamy mleko i kremówkę, mieszamy. Jak wszystkie składniki nam się połączą, odstawiamy do ostygnięcia. N
Krok 1 - Mrożona czekolada foto
2
astępnie wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Krok 2 - Mrożona czekolada foto
3
Zimną czekoladę przelewamy do szklanki. Kremówkę ubijamy na sztywno i przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na naszą czekoladę i posypujemy cukrowymi kuleczkami.
Krok 3 - Mrożona czekolada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 16.10.2012 11:52
wypas ;)
Poison1988 11.10.2012 11:10
O rany ale smaki :) Uwielbiam! :)
Andysz 11.10.2012 08:41
ależ mam na nią ochotę;]
Katarzyna/kate1980 10.10.2012 22:00
świetnie wygląda
Mati13 10.10.2012 21:59
super zdjęcie i niezły przepis
alexxxanderka 10.10.2012 20:38
ależ mi smaka narobiłaś!
Joannasz3190 10.10.2012 20:13
Ale smakowita! Świetny przepis
jolanta19 10.10.2012 19:15
wygląda super
eMMe 10.10.2012 19:06
mniam mniam:)
smakoszek 10.10.2012 18:41
przepyszna
aginaa 10.10.2012 18:41
polecam
Bogusiaz 10.10.2012 18:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak