Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylkowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
jogurt naturalny 250 g
olej 50 ml
jajko 2 szt
cukier 100 g
cukier wanilinowy 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
pisaki ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Motylkowe babeczki

Kroki postępowania

1
Babeczki są bardzo proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy je łyżką, aż do całkowitego połączenia się. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek.
Krok 1 - Motylkowe babeczki foto
2
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Krok 2 - Motylkowe babeczki foto
3
Babeczki są gotowe, gdy są zarumienione z wierzchu. Jeśli są blade trzymamy jeszcze kilka minut. Z tej porcji wyszło 12 motylków. Gdy motylki wystygną mżna udekorować.
Krok 3 - Motylkowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.01.2014 17:02
wyglądają genialnie :)
sylwia / sytofala 05.08.2012 20:44
świetne foremki
Kikiriki 05.08.2012 16:36
świetne
Zdzisław 05.08.2012 14:05
ale fajne ciasteczka
Justyna28 05.08.2012 11:13
rewelacyjne:)
Dorota76 05.08.2012 09:51
super
gosia47-47 05.08.2012 09:18
pyszniutkie
Aleksandraa 05.08.2012 08:53
piękne
Konczi 05.08.2012 08:25
Zjadłabym takiego motylka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak