Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w płatkach migdałów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 350 g
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka pszenna
jajko
płatki migdałowe
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w płatkach migdałów

Mortadelę kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Doprawiamy pieprzem i ostra papryką. Nie solimy (mortadela jest wystarczająco słona). Panierujemy w mace, jajku i płatkach migdałów. Smażymy na złoto na rozgrzanej patelni skropionej olejem. Serwujemy z ziemniaczkami i ulubioną jarzyną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak