Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela pokrojona na plastry grubości 1cm 40 dag
jajko 2 szt
mąka pszenna 5 łyżek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej 1/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Z jajek, mąki i ½ szklanki wody zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić czosnkiem, papryka i solą. Plastry mortadeli zanurzać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać gorące z pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 10.07.2011 20:24
ciekawy przepis
berys18 08.02.2011 09:57
fajny pomysł
szajba2 26.01.2011 16:13
klasyka
rakow2
rakow2 12.10.2010 16:30
wielki już nie jadłam mortadeli
Barbara55 08.09.2010 16:32
ta potraw to wspomnienie lat \'70 i \'80
Ewa111 21.05.2010 14:50
Wygląda mi na łatwą i tanią potrawę wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak