Mortadela w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela pokrojona na plastry grubości 1cm

    40 dag
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    1/4 szklanki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, mąki i ½ szklanki wody zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić czosnkiem, papryka i solą. Plastry mortadeli zanurzać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać gorące z pikantną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 10.07.2011 20:24
ciekawy przepis
berys18 08.02.2011 09:57
fajny pomysł
szajba2 26.01.2011 16:13
klasyka
rakow2 12.10.2010 16:30
wielki już nie jadłam mortadeli
Barbara55 08.09.2010 16:32
ta potraw to wspomnienie lat \'70 i \'80
Ewa111 21.05.2010 14:50
Wygląda mi na łatwą i tanią potrawę wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat