Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona w panierce

Kroki postępowania

1
Mortadelę (może być taka z warzywami) pokroić w grubsze plastry (wcześniej pozbawić ją osłonki foliowej - jeśli posiada).
Krok 1 - Mortadela smażona w panierce foto
2
Jajko umyć, wbić do miseczki, rozkłócić. Dodać do smaku pieprz i kucharek, wymieszać.
Krok 2 - Mortadela smażona w panierce foto
3
Plastry mortadeli panierować w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Mortadela smażona w panierce foto
4
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Mortadela smażona w panierce foto
5
Podawać na gorąco z ziemniaczkami lub na zimno do chlebka.
Krok 5 - Mortadela smażona w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.11.2013 10:39
pysznie wygląda, kiedyś się zajadałam taką, dziś troszkę mniej ale od czasu do czasu lubię :)
caralajna 19.08.2013 09:04
na pewno smakowała
ankaryba 27.04.2013 21:17
smaczna :-)
Seba 12.02.2013 10:40
pyszności
Kasnaj 18.01.2013 19:48
podoba mi się
AURELKA 16.11.2012 19:13
uwielbiam
mirosława4 01.09.2012 15:21
proste i smaczne danie też nieraz tak robię :)
Aneta41 01.08.2012 18:55
podoba mi się pomysł . Tak na szybko....
Gracer 01.08.2012 13:59
proste a smaczne !
Gracer 01.08.2012 13:59
proste a smaczne !
Gracer 01.08.2012 13:59
proste a smaczne !
mela25 01.08.2012 08:30
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak