Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka
300 gram
jajko
2 sztuki
mąka
2\3 szklanki
ziarna sezamu
2 łyzeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
kiełki fasoli mung
1\3 opakowania
kiełki soczewicy
1\3 opakowania
kiełki
1\3 opakowania
masło
1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól do smaku
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki

Kroki postępowania

1
Morszczuka myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
2
Następnie obsypujemy przyprawą do ryb Prymat.
Krok 2 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
3
Morszczuka obtaczamy w mące i w jajku.
Krok 3 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
4
Obsypujemy ziarnami sezamu i umieszczamy na patelni grillowej. Rybkę grillujemy z 2 stron
Krok 4 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto
5
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kiełki i smażymy je około 5 minut, doprawiając do smaku pieprzem i solą. . Porcję kiełków nakładamy na grillowanego morszczuka i serwujemy. Smacznego :)
Krok 5 - Morszczuk z nutą sezamu- zaserwowany z kiełkami fasoli mung, soczewicy i cieciorki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2014 13:15
ciekawie i smacznie
molanka 16.12.2014 12:31
ciekawe połączenie smaków
jasiek 15.12.2014 15:17
ostre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak