Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w cieście tymiankowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 80 dag
sok z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka 10 dag
jajko 1
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście tymiankowym

Umyte i osuszone filety natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem, skropić sokiem z cytryny, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Z mąki, jajka, mleka, 2 łyżek tymianku i szczypty soli przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Filety zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak