morszczuk pieczony w foli aluminiowej

morszczuk pieczony w foli aluminiowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morszczuk

    0,5 kg
  • mleko

    ½ litra
  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki ryby wymoczonej w mleku posolić, folię aluminiową posmarować olejem. Każdy kawałek ryby szczelnie zawinąć w folię, ułożyć na blasze i piec w gorącym piekarniku przez ok. 25 minut. Upieczoną rybę odwinąć z folii i podawać z ziemniakami z wody. Można na kawałki ryby przy podaniu położyć wiórki masła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat