Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło lub margaryna
1/2 kostki -
jajko
1 sztuka -
morele
1 kg -
galaretka wiśniowa
1 opakowanie -
galaretka pomarańczowa
1 opakowanie -
galaretka agrestowa
1 opakowanie -
cukier puder
2 łyżeczki -
posypka czekoladowa
- ile potrzeba -
herbatniki
6 du że paczki -
kremówka
1/2 szklanki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
dodać masło i jajko i mikserem wyrobić na kruche ciasto
odstawić do lodówki na 30 minut
dno wylepić ciastem herbatnikowym
na wierzchu poukładać połówki moreli
piec w 200C około 40 minut i po upieczeniu dobrze wystudzić
w trzech miseczkach rozpuścić w 400ml gorącej wody w każdej po opakowaniu galaretek i zostawić do lekkiego stężenia
na morele dodać galaretkę wiśniową i do lodówki schować do stężenia
na koniec dodać galaretkę pomarańczową i do stężenia do lodówki na kilka godzin
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się