Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORAWSKIE DROŻDŻOWE ROGALIKI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
cukier 80 g
drożdże 5 g
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 500 g
jaja 2 całe
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: MORAWSKIE DROŻDŻOWE ROGALIKI

Kroki postępowania

1
Podgrzewamy w rondelku mleko z cukrem , dodajemy pokruszone drożdże , dodajemy margarynę , rozpuszczamy na malutkim ogniu .
Krok 1 - MORAWSKIE DROŻDŻOWE ROGALIKI foto
2
Mieszamy składniki płynne z mąką , solą , wbijamy jajka , zagniatamy ciasto . Zostawiamy do wyrośnięcia .
Krok 2 - MORAWSKIE DROŻDŻOWE ROGALIKI foto
3
Wałkujemy ciasto , wycinamy trójkąty , nadziewamy jabłkowymi konfiturami , formujemy rogaliki .Pieczemy 20 minut w 180 C .STudzimy po upieczeniu .Posypujemy cukrem pudrem .
Krok 3 - MORAWSKIE DROŻDŻOWE ROGALIKI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 24.02.2014 07:52
Cudownie smaczne:)
Renata22 21.02.2014 16:34
Jakie ładne Ci wyszły:)
Megg 19.02.2014 20:59
bardzo apetyczne rogaliczki
kasienka23 19.02.2014 20:08
śliczne rogaliki!
patryska76 19.02.2014 19:07
Wyglądają pięknie ;-)
ao_12 19.02.2014 18:21
pyszne rogaliki
Magula 19.02.2014 18:17
fajniste rogaliki
wirtualnykucharz 19.02.2014 17:46
ale wspaniałe , zabieram wszystkie!!!!!!!!
Agata3 19.02.2014 17:04
cudowny deser:) rogaliki smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak