Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje uszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól szczypta
Farsz:
grzyby suszone 15 dag
cebula 2 sztuki
kapusta 10 dag
tłuszcz do smażenia
pieprz
sól
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Moje uszka

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Przygotowujemy farsz: grzyby namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy, odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu. Kapustę gotujemy, odciskamy. Grzyby, cebulę oraz kapustę mielimy. Farsz podsmażamy, doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy niewielkie kwadraciki, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepeiamy brzegi. Uszka gotujemy w osolonej wodzse około 5-7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.01.2013 23:55
uwielbiam
caffee_tea 04.01.2013 23:32
Uwielbiam uszka do barszczu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak