Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier
120 g -
masło
70 g -
jajko
1 sztuka -
otręby owsiane
2 łyżki -
mąka pszenna
1 szklanka -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
biała czekolada
50 g -
orzechy pekan
20 g
Przepis i sposób przygotowania Moje smaki: Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami pecan
Wykonanie: Orzechy oraz białą czekoladę posiekać. Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko, zmiksować. Dodać mąkę oraz proszek i ponownie zmiksować. Dodać posiekane orzechy i czekoladę, wymieszać dokładnie łyżką lub zagnieść rękami na spójne ciasto. Z ciasta toczyć kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach przez 13-15 min.
Komentarze (4)