Moje racuchy

Moje racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    2 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Moje racuchy

W misce rozbijamy jajko dodajemy cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i stopniowo dolewamy mleko. Dokładnie wymieszać. Jabłka obieramy i kroimy na krążki ,następnie wycinamy środki. Moczymy jabłka w cieście, kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone wykładamy na talerz i gdy troszkę przestygną posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka można też pokroić w kostkę zamiast w krążki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Róża1 30.04.2015 10:11
palce lizać :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat