Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje precelki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 90 g
drożdże 30 g
mąka 700 g
jajko 1 szt
só morska prymat
sezam
mak
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Moje precelki

Rozpuścić masło w rondlu, dodać mleko i podgrzać, by było lekko ciepłe. Następnie dodać cukier,odrobinę soli drożdże i połowę przygotowanej mąki. Ciasto wyrobić mikserem. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę dodajemy resztę maki i wyrabiamy ciasto. Formujemy wałeczki z których formujemy precelki. Gotowe precelki układamy na blasze do pieczenia na ok 15 min, żeby precelki wyrosły. Smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem lub makiem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min w 220 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 11.04.2013 12:32
cudowne precle
cukiereczek 11.04.2013 09:43
bardzo ciekawe
antka91 11.04.2013 09:21
idealne na śniadanko do kawki plus jakiś dżem:D
rafał4 11.04.2013 07:39
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak