moje ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

  • sól

  • koper

  • korzeń chrzanu

  • koper

  • czosnek

  • liść wiśni

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myję i układam w słojach przekładając koprem. Dodaję kilka kawałków chrzanu i 3-4 ząbki czosnku na litrowy słoik. Wkładam też liść z drzewa wiśni, ale nie zawsze mam, więc nie musi być. Zalewę przygotowuję z zimnej wody z kranu w proporcji 2 płaskie łyżki soli na litr wody. Gdy dobrze rozmieszam i sól się rozpuści zalewam słoiki z ogórkami i zakręcam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 10.12.2012 12:06
lubię takie
Wacław 13.06.2012 10:41
bardzo lubię.są pyszne !
elzbietar64 26.04.2012 23:33
fajne ogóreczki a jeszcze lepsza zupa z nich
Katarzyna59 25.04.2012 10:19
uwielbiam
mirosława4 19.02.2012 16:09
pyszne robię podobnie ale bez liści wiśni:)
romanrafal 13.04.2011 14:49
pycha
Mirka-Ludomila 08.04.2011 16:34
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat