moje ogórki kiszone

moje ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

  • sól

  • koper

  • korzeń chrzanu

  • koper

  • czosnek

  • liść wiśni

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myję i układam w słojach przekładając koprem. Dodaję kilka kawałków chrzanu i 3-4 ząbki czosnku na litrowy słoik. Wkładam też liść z drzewa wiśni, ale nie zawsze mam, więc nie musi być. Zalewę przygotowuję z zimnej wody z kranu w proporcji 2 płaskie łyżki soli na litr wody. Gdy dobrze rozmieszam i sól się rozpuści zalewam słoiki z ogórkami i zakręcam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia1988

10.12.2012 12:06
lubię takie

Wacław

13.06.2012 10:41
bardzo lubię.są pyszne !

elzbietar64

26.04.2012 23:33
fajne ogóreczki a jeszcze lepsza zupa z nich

Katarzyna59

25.04.2012 10:19
uwielbiam

mirosława4

19.02.2012 16:09
pyszne robię podobnie ale bez liści wiśni:)

romanrafal

13.04.2011 14:49
pycha

Mirka-Ludomila

08.04.2011 16:34
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat