Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 6 łyżek
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Moje kopytka

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dobrze utłuc, lub zmielić w maszynce.Ostudzone wyłożyć na stolnicę dodać mąki, jajka i sól, wszystko razem zarobić.Kiedy ciasto będzie dobrze wyrobione, urywać kawałki ciasta i formować niewielkie kulki następnie delikatnie spłaszczać i robić palcem wgłębienie. W garnku zastawić wodę z odrobiną soli i wrzucać gotowe kluseczki na gotującą się wodę. Kiedy wypłyną na wierz pogotwać kilka minut i odcedzić, a następnie wyłożyć na talerz i polać sosem. Smacznego!!!1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.05.2014 11:43
kopytka czy kluski i tak pyszne :)
Megg 25.10.2013 20:37
super do obiadku
magdziorka6 23.10.2013 21:49
a nie kluski śląskie?
ppaulina 23.10.2013 17:32
pycha:))))
wirtualnykucharz 23.10.2013 17:17
kopytka a'la kluski po sląsku
agnieszka214 23.10.2013 17:13
domowe kopytka sa mniam
Smaczna_B 23.10.2013 16:24
to raczej kluski śląskie
Gracer 23.10.2013 16:07
chyba to kluskowe kopytka ??
Renata9 23.10.2013 15:03
właśnie to samo widzę, wyglądają jak kluski śląskie
quatro 23.10.2013 14:54
Wyglądają jak kluski śląskie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak