moje "burito"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dag
  • fasola czerwona z puszki

    0,5 puszki
  • cebula

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 mała szt.
  • olej do smażenia

    odrobina
  • koncentrat pomidorowy

    90 g
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • bagietka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - moje "burito" foto
na odrobinie oleju podsmażam mielone, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w paski paprykę. Przyprawiam i duszę pod przykryciem.
Krok 2 - moje "burito" foto
W tym czasie bagietki przekrajam na pół i wydrążam środek.
Krok 3 - moje "burito" foto
Do mięsa dodaję koncentrat i fasolę. Chwilę trzymam na ogniu
Krok 4 - moje "burito" foto
i takim farszem napełniam bagietki.
Krok 5 - moje "burito" foto
Następnie zapiekam je przez ok 3 minuty w piekarniku (tak by bagietka była ciepła).
Krok 6 - moje "burito" foto
smacznego :)
Izabela/bella81
Syn od kilku dni prosił mnie bym zrobiła "burito". Usłyszał w bajce, że jeden z bohaterów to lubi i on też chciał tego spróbować. Ja za panieńskich czasów jadłam coś takiego raz w jakiejś pizzerii i według tego co pamiętałam zrobiłam swoje "burito" :

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 14.11.2014 15:53
Prezentuje się bardzo apetycznie.
Stenka 14.11.2014 15:31
ciekawy przepis
zabcia117 14.11.2014 13:22
Pysznie wygląda :)
dodi 14.11.2014 12:22
apetycznie wygląda
Bernadeta1 14.11.2014 12:08
wygląda bardzo smacznie
marenka 14.11.2014 11:20
Chętnie bym spróbowała;)
Aleksandra/Olcia 14.11.2014 10:38
poproszę jedno
pestka 14.11.2014 09:19
bardzo smaczna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat